Poniedziałek 13.10
Śniadanie – ok. 328 kcal
Chleb mieszany, szynka drobiowa, masło, sałata zielona, ogórek, kawa zbożowa, gruszka.
Składniki: chleb – mąka pszenna, cukier, margaryna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól; szynka – mięso drobiowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, przyprawy; masło 82%, sałata zielona, ogórek, kawa zbożowa, śliwka.
Obiad – ok. 460 kcal
Barszcz czerwony z ziemniakami, ryż z musem jabłkowo-dyniowym, kompot owocowy.
Składniki: zupa – porcja rosołowa, buraki, koncentrat z buraków, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, przyprawy; ryż, mleko, jabłko, cynamon, cukier; kompot – wiśnie, jabłko, porzeczka, agrest, cukier, woda.
Podwieczorek – ok. 130 kcal
Pieczywo, masło, parówka cielęca z sosem pomidorowym, herbata z cytryną.
Składniki: pieczywo – mąka pszenna, żytnia, zakwas żytni, drożdże; masło 82%; parówka – mięso cielęce, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, aromaty; herbata czarna, cytryna, cukier.
Wtorek 14.10
Śniadanie – ok. 310 kcal
Zupa mleczna, pieczywo z masłem i dżemem morelowym, banan.
Składniki: pieczywo – mąka pszenna, woda, sól, substancje spulchniające, masło 82%; dżem – morele suszone, cukier; płatki owsiane, mleko; banan.
Obiad – ok. 460 kcal
Rosołek z kluseczkami, polędwiczki drobiowe w płatkach, ziemniaki, surówka z buraków, kompot wiśniowy.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka (korzeń i nać), seler, por, cebula; makaron – jaja, mąka pszenna, woda; mięso drobiowe, ziemniaki, jaja, płatki kukurydziane, przyprawy, olej rzepakowy; surówka – buraki czerwone, cukier, przyprawy; kompot – jabłka, porzeczka.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Pięcioraczek z serem i owocami, herbata z cytryną.
Składniki: mąka pszenna, jaja, drożdże, margaryna, oleje roślinne, soja, ser biały, brzoskwinia, herbata czarna, cukier, cytryna.
Środa 15.10
Śniadanie – ok. 390 kcal
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata z cytryną lub mleko, gruszka.
Składniki: chleb – mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól; szynka – mięso drobiowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana; ogórek, masło 82%, herbata, cytryna, gruszka.
Obiad – ok. 410 kcal
Zupa ogórkowa z ryżem, pierogi ze śliwkami, kompot.
Składniki: porcja mięsna (wołowa i drobiowa), ryż, ogórek kiszony, śmietana 18%, marchew, pietruszka, cebula, seler, natka pietruszki, por; pierogi – jaja, mąka pszenna, woda, śliwka; kompot – jabłko, wiśnia.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Kanapka z pasztetem pieczonym i pomidorem, herbata z cytryną i miodem.
Składniki: chleb – mąka pszenna, otręby pszenne, woda, olej roślinny, sól, płatki ziemniaczane; pasztet – mięso drobiowe, jaja, bułka tarta, przyprawy; herbata czarna, cytryna, miód.
Czwartek 16.10
Śniadanie – ok. 320 kcal
Weka, masło, miód, owsianka na mleku, jabłko.
Składniki: weka – mąka pszenna, olej roślinny, margaryna, sól, drożdże; masło 82%; miód naturalny; owsianka – płatki owsiane, mleko; jabłko.
Obiad – ok. 650 kcal
Zupa pieczarkowa z kaszą, spaghetti w sosie bolońskim, kompot.
Składniki: zupa – porcja rosołowa, marchew, por, cebula, seler, pietruszka, pieczarki, kasza; makaron – mąka pszenna, jajka; sos boloński – mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, przyprawy; kompot – truskawka, malina, jabłko, cukier.
Podwieczorek – ok. 240 kcal
Jogurt malinowy (wyrób własny), ciastko rurka.
Składniki: jogurt naturalny, maliny; ciastko – kaszka kukurydziana, olej roślinny.
Piątek 17.10
Śniadanie – ok. 330 kcal
Chleb mieszany z masłem, pasta z zielonego groszku, kawa z mlekiem, jabłko.
Składniki: chleb – mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól; jajka, groszek zielony, ser biały; kawa zbożowa – cykoria, żyto, jęczmień, cukier; mleko; jabłko.
Obiad – ok. 460 kcal
Zupa grysikowa zabielana śmietaną z fasolką i warzywami, kotleciki jajeczne z sosem jogurtowym, purée ziemniaczane, surówka wielowarzywna, kompot.
Składniki: zupa – porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kalafior, brokuł, groszek zielony, kasza manna, śmietana 12%; kotleciki – jajka, bułka tarta, mąka pszenna, przyprawy, olej rzepakowy; ziemniaki; surówka – kapusta biała, marchew, oliwa z oliwek; kompot – wiśnia, śliwka, porzeczka.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Pizzerinki (wyrób własny), herbata z cytryną.
Składniki: ciasto – mąka pszenna, drożdże, sól, woda, olej; dodatki – papryka, kukurydza konserwowa, ser żółty, tuńczyk, sos pomidorowy; herbata, cytryna.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.