Poniedziałek 09.09
Śniadanie ok. 328 kcal
Chleb mieszany z masłem, chudą szynką drobiową, szczypiorek, herbata lub mleko, jabłko.
Składniki: chleb – mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól; szynka – mięso drobiowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, substancje konserwujące, szczypiorek, masło 82%, mleko, jabłko.
Obiad ok. 460 kcal
Ryż na rosole z warzywami, natką pietruszki, spaghetti neapolitańskie z warzywami, kompot.
Składniki; porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler, por, cebula, ryż, makaron;mąka pszenna jaja ,przecier pomidorowy papryka marchewka, przyprawy pieprz sól czosnek, kompot ;śliwka jabłko porzeczka.
Podwieczorek ok. 131 kcal
Chałka drożdżowa, masło, konfitura morelowa, herbata owocowa.
Składniki: chałka: mąka pszenna, jaja, drożdże, oleje roślinne, proszek do pieczenia, sezam; masło 82%, konfitura: morela, substancje żelujące, herbata.
Wtorek 10.09
Śniadanie ok. 240 kcal
Weka z miodem i masłem, płatki owsiane na mleku, banan.
Składniki: weka – maka pszenna, olej roślinny, margaryna, sól, drożdże, masło 82%; dżem –owoce, substancje żelujące, cukier, płatki owsiane, banan.
Obiad ok. 460 kcal
Zupa grysikowa z warzywami, mielone wieprzowo-drobiowe, ziemniaki, mizeria. Kompot.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, nać, cebula, seler, kasza manna, mięso wieprzowe, mięso drobiowe, jaja, przyprawy, olej rzepakowy, ziemniaki, ogórek, jogurt grecki, kompot: agrest, porzeczka, śliwka, brzoskwinia.
Pdwieczorek ok. 140 cal
Andrut z marmoladą, jogurt owocowy.
Składniki: wafel tortowy; maka pszenna, olej, woda, marmolada: jabłko, morela, czarny bez, substancje żelujace, jogurt grecki, truskawka.
Środa 11.09
Śniadanie ok. 390 kcal
Chlebek mieszany z masłem, szynka na maśle, pomidor. Herbata z cytryną lub mleko, gruszka.
Składniki: chleb – mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól; szynka – mięso drobiowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, substancje konserwujące, pomidor, masło 82 %, herbata. Gruszka.
Obiad ok. 410 kcal
Krupnik, pierogi ze śliwkami. Kompot.
Składniki: porcja mięsna wołowa i drobiowa, kasza, ziemniaki, śmietana 18%, marchew, pietruszka korzeń, cebula, seler, natka pietruszki, por, pierogi; jajka, mąka pszenna, śliwka. Kompot: jabłka, wiśnia.
Podwieczorek ok. 131 kcal
Ciasto – babka ucierana, sok pomarańczowy
Składniki: ciastka – mąka pszenna, margaryna, jaja, proszek do pieczenia, sok.
Czwartek 12.09
Śniadanie ok. 330 kcal
Pieczywo, masło, pasta jajeczna z szczypiorkiem, herbata, jabłko.
Składniki: rogalik: mąka pszenna, drożdże, sól, margaryna, olej roślinny, masło 82%, jajka, jogurt, szczypiorek, herbata, cukier. Jabłko.
Obiad ok. 460 kcal
Rosół z kluseczkami posypany pietruszką, nuggetsy, ryż z warzywami, sałata szwedzka , kompot.
Składniki: porcja rosołowa, pietruszka korzeń nać, marchew, seler, por, cebula, przyprawy: sól, pieprz, makaron: mąka pszenna, jaja, nuggetsy: filet z drobiowy, płatki, jajka, mąka pszenna, mleko, przyprawy, ryż, sałata lodowa, oliwa, papryka, ogórek, kompot: porzeczka, jabłko, śliwka, agrest.
Podwieczorek ok. 131 kcal
Koktajl z owocami – wyrób własny, ciastko kukurydziane.
Składniki: jogurt naturalny, brzoskwinia, cukier, ciastka: kaszka kukurydziana.
Piątek 13.09
Śniadanie ok. 350 kcal
Chlebek mieszany, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, kawa z mlekiem, jabłko.
Składniki: chleb – mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól; ser biały, szczypiorek, pomidor; kawa: jęczmień, cykoria, mleko. Jabłko.
Obiad ok. 550 kcal
Zupa brokułowa z makaronem i warzywami, ryba miruna z ziemniakami i kiszoną kapustą z jabłkiem i marchewką, kompot owocowy.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler, por, cebula, kasza manna, śmietana 12%, ziemniaki, ryba – jaja, bułka tarta, przyprawy, olej rzepakowy, kapusta kiszona, marchew, oliwa z oliwek. Kompot: jabłko, śliwka, gruszka, malina.
Podwieczorek ok. 230 kcal
Kisiel owocowy – wyrób własny, herbatniki.
Składniki: syrop wiśniowy, mąka ziemniaczana, cukier, ciastka; mąka pszenna, jajka, margaryna, środki spulchniające.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.