Jadłospis

Poniedziałek 13.01

Śniadanie ok. 330 kcal
Chleb mieszany, szynka drobiowa, masło, papryka, kawa zbożowa lub herbata, jabłko.
Składniki: chleb – mąka pszenna, cukier, margaryna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól; szynka: mięso drobiowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, przyprawy; masło 82%, sałata zielona, papryka, kawa zbożowa, śliwka. Zawiera: gluten, mleko, soja.

Obiad ok. 460 kcal
Zupa jarzynowa z ziemniakami, ryż z truskawkami, kompot owocowy.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, seler, por, cebula, pietruszka, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%; makaron: truskawka, jogurt grecki; kompot: śliwka, porzeczka, agrest. Zawiera: seler, mleko, gluten.

Podwieczorek ok. 131 kcal
Żółte smoothie, ciastko kukurydziane.
Składniki: jabłko, brzoskwinia; ciastko: kaszka kukurydziana. Zawiera: brak alergenów.

Wtorek 14.01

Śniadanie ok. 328 kcal
Pieczywo, dżem porzeczkowy, masło, płatki na mleku, banan.
Składniki: pieczywo: mąka pszenna, margaryna, drożdże, oleje roślinne, mleko, masło 82%, kawa: cykoria, jęczmień. Zawiera: gluten, mleko.

Obiad ok. 460 kcal
Rosół z makaronem i zieloną pietruszką, udziec z indyka duszony z warzywami, kasza, ogórek kiszony, kompot owocowy.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy naturalne, makaron: mąka pszenna, jaja, kurkuma, kasza perłowa, mięso indycze, zioła, mód, warzywa, śmietana, mąka pszenna, ogórek kiszony; kompot: jabłko, śliwka, porzeczka. Zawiera: seler, gluten, mleko, jaja.

Podwieczorek ok. 131 kcal
Bułka maślana z kruszonką, powidła, masło, herbata.
Składniki: bułka: mąka pszenna, margaryna, drożdże, oleje roślinne, mleko, masło 82%; powidła: śliwki, substancje żelujące, cukier; herbata. Zawiera: gluten, mleko.

Środa 15.01

Śniadanie ok. 328 kcal
Pieczywo z masłem, szynka, sałata, pomidor, herbata lub mleko, pomarańcza.
Składniki: pieczywo: mąka pszenna, drożdże, woda, mleko; masło 82%; szynka: mięso wieprzowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, aromaty, przyprawy; herbata czarna, mleko, pomarańcza. Zawiera: gluten, mleko, soja.

Obiad ok. 460 kcal
Barszcz czerwony z ziemniakami, naleśniki z powidłem polane jogurtem, kompot.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, por, cebula, buraki czerwone, ziemniaki, śmietana 12%; naleśniki: mąka pszenna, jajko, jogurt śmietankowy, powidło: śliwka, substancje żelujące; kompot: jabłko, wiśnia, porzeczka. Zawiera: seler, gluten, mleko, jaja.

Podwieczorek ok. 131 kcal
Placek ucierany, herbata.
Składniki: placek: mąka pszenna, jaja, margaryna, proszek do pieczenia; herbata miętowa z miodem. Zawiera: gluten, jaja.

Czwartek 16.01

Śniadanie ok. 320 kcal
Bułka kajzerka z masłem i powidłem, serek śmietankowy, kakao, jabłko.
Składniki: chałka: mąka pszenna, cukier, margaryna, olej roślinny, sól, kwas cytrynowy, jaja, woda, drożdże; powidło: śliwka, substancje żelujące, cukier; serek śmietankowy, kakao, mleko, jabłko. Zawiera: gluten, mleko, jaja.

Obiad ok. 460 kcal
Zupa pomidorowa z ryżem, hamburger – wyrób własny, kompot owocowy.
Składniki: zupa: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, koncentrat pomidorowy, natka, przyprawy, ryż; hamburger: bułka: mąka pszenna, woda, drożdże, mięso wieprzowe, wołowe, olej, bułka tarta, sałata, ogórek, sos pomidorowy, majonez; kompot: śliwka, jabłko, wiśnia. Zawiera: seler, gluten, mleko, jaja.

Podwieczorek ok. 230 kcal
Jogurt malinowy, ciastko piernik.
Składniki: jogurt naturalny, maliny; ciastko piernik: mód, mąka tortowa, cukier, jaja, margaryna, przyprawa korzenna. Zawiera: mleko, gluten, jaja.

Piątek 17.01

Śniadanie ok. 328 kcal
Chleb orkiszowy, pasta z tuńczykiem, masło, rzodkiewka, kawa z mlekiem, gruszka.
Składniki: chleb: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarna słonecznika, sól, siemię lniane, mąka orkiszowa, olej rzepakowy, kminek; pasta: pomidor, tuńczyk, ser biały; masło 82%; kawa: cykoria, jęczmień, mleko. Zawiera: gluten, mleko, ryby.

Obiad ok. 460 kcal
Zupa pomidorowa, pierogi z serem, ziemniakami i szpinakiem, kompot.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, pieczarki, ziemniaki, śmietana 12%; pierogi: mąka pszenna, woda, jajko, ziemniaki, ser biały, szpinak, cebula, sól; kompot: jabłko, śliwka, porzeczka. Zawiera: seler, gluten, mleko, jaja.

Podwieczorek ok. 130 kcal
Ciastka zbożowe, koktajl z brzoskwinią – wyrób własny.
Składniki: ciastka: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka owsiana, cukier trzcinowy, jogurt naturalny, mleko; koktajl: brzoskwinia. Zawiera: gluten, mleko.

 

JADŁOSPIS   MOŻE   ULEC   ZMIANIE.