Poniedziałek 23.06
Śniadanie – ok. 228 kcal
Pieczywo z masłem, szynka z pieca, sałata, pomidor, herbata lub mleko, jabłko.
Składniki: pieczywo: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda, mleko, masło 82%, szynka: mięso wieprzowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, aromaty, przyprawy, herbata czarna, mleko, jabłko.
Obiad – ok. 490 kcal
Zupa ziemniaczana, makaron z serem, kompot owocowy.
Składniki: wywar mięsno-warzywny, porcja rosołowa mięsna, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 18%, ziemniaki. Makaron: mąka pszenna, jaja, ser biały. Kompot: śliwka, jabłko, porzeczka.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Jogurt z owocami – wyrób własny, ciastko.
Składniki: jogurt grecki, mleko, brzoskwinia, ryż brązowy, ziarna słonecznika.
Wtorek 24.06
Śniadanie – ok. 320 kcal
Weka z masłem i powidłem, serek śmietankowy. Kakao, jabłko.
Składniki: weka: mąka pszenna, cukier, margaryna, olej roślinny, sól, kwas cytrynowy, jaja, woda, drożdże. Powidło: śliwka, substancje żelujące, cukier. Serek, kakao, mleko, jabłko.
Obiad – ok. 460 kcal
Zupa pomidorowa z ryżem, hamburger – wyrób własny. Kompot owocowy.
Składniki: zupa: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, koncentrat pomidorowy, natka, przyprawy, ryż. Hamburger: bułka – mąka pszenna, woda, drożdże, mięso wieprzowe, wołowe, olej, bułka tarta, sałata, ogórek, sos pomidorowy, majonez. Kompot: śliwka, jabłko, wiśnia.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Galaretka truskawkowa, ciastko ptysiowe.
Składniki: galaretka: sok truskawkowy, substancje żelujące. Ciastka: jaja, mleko, mąka pszenna, woda, margaryna.
Środa 25.06
Śniadanie – ok. 330 kcal
Żurek z jajkiem, pieczywo mieszane, gruszka.
Składniki: pieczywo: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, woda. Kiełbasa: mięso wieprzowe, czosnek, błonnik pszenny, substancje konserwujące. Jaja, śmietana 12%, mąka pszenna, mąka żytnia, gruszka.
Obiad – ok. 460 kcal
Zupa jarzynowa z ziemniakami, ryż na mleku z musem brzoskwiniowo-ananasowym. Kompot.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, seler, por, cebula, pietruszka, ziemniaki, śmietana 18%. Ryż, mleko, ananas, brzoskwinia. Kompot: śliwka, porzeczka, agrest.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Chlebek mieszany z masłem, pasta rybna ze szczypiorkiem, herbata.
Składniki: chleb – mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól. Makrela, serek biały, szczypiorek. Mleko, kawa zbożowa – cykoria, żyto, jęczmień, cukier. Jabłko.
Czwartek 26.06
Śniadanie – ok. 330 kcal
Kasza manna na mleku, bułka grahamka z konfiturą malinową, mandarynka.
Składniki: mleko, kasza manna, grahamka (mąka pszenna), konfitura (owoce, cukier, substancje żelujące), mandarynka.
Obiad – ok. 460 kcal
Tarte kluski na rosole, sznycelek mielony, purée kalafiorowo-ziemniaczane, surówka, kompot owocowy.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki. Makaron: mąka pszenna, jaja. Kotlet: mięso drobiowe, jaja. Purée: ziemniaki, kalafior. Marchewka, groszek.
Podwieczorek – ok. 128 kcal
Koktajl mleczny z borówkami (wyrób własny), rogalik z serem.
Składniki: kefir (mleko), borówka mrożona. Rogalik: margaryna, jaja, tłuszcze roślinne, cukier, mąka pszenna, ser, środki spulchniające.
Piątek 27.06
Śniadanie – ok. 330 kcal
Chlebek mieszany z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem, jabłko.
Składniki: chleb – mąka pszenna, mąka żytnia. Jajka, śmietana (mleko), szczypiorek. Kawa zbożowa – żyto, jęczmień, cukier. Jabłko.
Obiad – ok. 460 kcal
Zupa kalafiorowa z ryżem, zabielana śmietaną, ryba z ziemniakami, kapusta zasmażana, kompot.
Składniki: wywar mięsno-warzywny, marchew, por, cebula, seler, pietruszka, ryż, kalafior. Ryba (miruna), bułka tarta (mąka pszenna, jaja), olej rzepakowy. Kapusta kiszona, margaryna, koncentrat pomidorowy. Kompot: jabłko, śliwka, porzeczka.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Kisiel owocowy (wyrób własny), ciastka herbatniki.
Składniki: kisiel: sok owocowy, mąka ziemniaczana. Ciastka: mąka pszenna, margaryna, tłuszcze roślinne, cukier.
Poniedziałek 30.06
Śniadanie – ok. 328 kcal
Kolorowa kanapka, herbata z cytryną lub mleko, jabłko.
Składniki: pieczywo (mąka pszenna, żytnia, zakwas żytni, drożdże), masło 82%, szynka (mięso wieprzowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, aromaty), ogórek zielony, pomidor, sałata zielona, rzodkiewka, herbata czarna, cytryna, jabłko.
Obiad – ok. 460 kcal
Barszcz czerwony z ziemniakami, naleśniki z powidłem, kompot.
Składniki: barszcz: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, buraki czerwone, ziemniaki, śmietana 12%. Naleśniki: mąka pszenna, jajko, ser biały, truskawka. Kompot: jabłko, wiśnia, porzeczka.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Chlebek ziarnisty z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
Składniki: chleb graham (mąka pszenna, otręby pszenne, woda, olej roślinny, sól, płatki ziemniaczane), pasztet, ogórek kiszony, herbata czarna, cytryna, cukier.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.